Site Overlay

Любими кренвиршки – Рецепта | Gotvach.bg

“Ароматът на домашни кренвиршки си е друго нещо “

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в прясното мляко.

Сложете брашното на плота и направете кладенче.

Сложете всички продукти и замесете меко тесто.

Покрийте с кърпа и оставете да втаса, докато удвои обема си.

Готовото тесто разделете на топки от по 100 г.

Разточете на елипса, сложете един кренвирш и отрежете на ленти другата част. Завийте на руло.

Подредете в тавичка на разстояние приготвените кренвиршки.

Оставете на топло да втасат.

Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио.

Печете в загрята фурна тестените закуски на 170-180 градуса до готовност.

Извадете, оставете леко да се охладят и сервирайте любимите кренвиршки.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *