Site Overlay

Любовна питка – Рецепта | Gotvach.bg

“Любовната питка влиза право в сърцето, така че бързо, бързо запретнете ръкави и я направете”

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в 100 мл вода и захарта.

Яйцето и единият белтък се разбиват и се прибавят към маята.

Сипва се олиото. В дълбока купа се сипват продуктите и се замесва тесто – меко и нелепнещо.

Премества се на плот и се доомесва. Остава се да втаса покрито с кърпа.

Преди да се разточи, се отрязва едно топче, от което да изрежем сърца за украса на питката.

Останалото тесто се разточва на кръг тънък лист. Разрязва се на триъгълници и се завиват на кифлички.

Подреждат се във формата сърце.

Завива се и отново се остава да втаса. Когато бухне тестото и изпълни формата, се намазва с разбития жълтък.

Разточва се отделеното тесто и се изрязват с форми сърца.

Подреждат се върху питката и те се намазват с жълтък.

Поръсва се със сусам и мак и се изпраща във фурната. Любовната питка се пече на 200°C до златисто.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *