Site Overlay

Люта Хариса Паста – Рецепта

Начин на приготвяне:

Отстранете семките на сухите чушки и ги загрейте на тиган за 1 минутка на страна, така че да отделят ароматите и маслата си

Потопете ги в гореща вода за 4-5 минути, отцедете и сложете в блендер, може да ползвате и пасатор или чопър, каквото имате

Обелете 1 скилидка чесън, загрейте подправките в тиган, така че да отделят аромат и ги добавете към чушките. Добавете и солта.

Сипете зехтина и блендирайте, ако е необходимо добавете още, за да може да блендирате по-лесно

Сипете в бурканче, залейте със зехтин, след което съхранявайте в хладилника.

В зависимост от това колко люто предпочитате, сами преценете количеството на лютите чушки, ако сте много екстремни може да направите соса и само от люти чушки!

Лютата Хариса Паста е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *