Site Overlay

Лютеница без патладжан – Рецепта

Начин на приготвяне:

Попарваме си доматите и ги обелваме.

След това камбите почистваме от семената и също попарваме за 2-3 минути, докато омекнат.

Морковите нарязваме на колелца и тях поставяме във вода да врат до готовност.

Зеленчуците нарязваме, а за по-лесно може да прекараме през месомелачката.

Поставяме всичко в дълбока тенджера, прибавяме олиото и солта и оставяме да се варят на слаб огън, като периодично разбъркваме.

Вари се докато лютеницата се сгъсти до желаната консистенция.

Пълним в бурканчета, които затваряме и стерилизираме за 20 минути.

Лютеницата без патладжан е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *