Site Overlay

Лютеница без чушки – Рецепта

“Може ли лютеницата да не съдържа чушки? – Изпробвайте рецептата и ще се убедите в положителния отговор”

Начин на приготвяне:

Обелваме морковите и ги нарязваме на едро. Сипваме ги в голяма тенджера и добавяме водата.

Варим около 10 минути.Обелваме патладжана и го добавяме.

Продължаваме да варим. Добавяме шарлана, нарязания на едро лук и предварително обелените домати.

Варим до сгъстяване и пасираме директно в тенджерата.

Сипваме доматената паста, кимиона, индийското орехче, захарта и солта.

Варим още малко при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Веднага разпределяме лютеницата без чушки в бурканчета и затваряме плътно.

Прибираме нашата вкусна лютеница на тъмно и хладно място.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *