Site Overlay

Лютеница с гъби – Рецепта

Начин на приготвяне:

За лютеницата с гъби печурките се накисват във вода. Доматите и морковите се измиват. Нарязват се на едро в голяма тава. Чушките се измиват и почистват от семките.

Нарязват се на едро в тавата. Червеният лук се почиства и нарязва на едро. Чесънът се почиства. Печурките се доизмиват добре.

Добавят се в тавата. Поръсват се със солта и захарта. Полива се с олиото и оцета. Пече се 2 часа в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Изпечените зеленчуци се пасират до получаване на гладка финосмляна лютеница. Разсипва се в чисти и сухи буркани. Затварят се добре. Бурканите се варят за 5 минути след завирането, за да се стерилизират.

Готовата лютеница с печурки е подходяща за студени сандвичи или пък като гарнитура за кебапчета.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *