Site Overlay

Лютеница с изварени домати и мед – Рецепта

Начин на приготвяне:

Чушките се измиват и изтърбушват.

Като са по-голямо количество, защото са ни необходими 10 килограма изчистени чушки. Пекат се.

Морковите се измиват и сваряват. Сварените моркови и печените чушки се смилат на мелачка за месо.

Олиото се препържва. В голяма тенджера се слагат изварените домати да заврят.

Добавят се и смлените чушки и моркови. Разбърква се добре.

Добавя се оцет, мед и препърженото олио. Разбърква се. Оставя се да поври 10 минути.

Овкусява се с черния пипер, кимиона, чубрицата и солта на вкус.

По желание домашната лютеница може да се пасира, за да бъде по-фина..

Разсипва се в бурканчета. Стерилизират се, като бурканчетата се слагат в тенджера с вода и се оставят да врат 15 минути след завиране.

Лютеницата с изварени домати и мед е готова за рафтовете в мазето.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *