Site Overlay

Лютивка със сурови чушлета – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пипера измиваме, почистваме от дръжките и го печем. Поставяме го в съд с капак да се задуши.

Доматите почистваме от ципите и ги смиламе. Пипера обелваме и също смиламе.

Лютите чушки (количеството е по-избор) нарязваме на ситно.

В дълбок съд слагаме доматите и изваряваме, добавяме нарязаните люти чушки и смлените червени чушки.

Варим още около 15 минути. Накрая добавяме олиото, захарта, сол на вкус и целите чорбаджийски чушки.

Варим нашата домашна лютивка още 10 минути. Добавяме нарязания на ситно магданоз.

Отнемаме от котлона, пълним бурканчетата с лютивка. Стерилизираме за 10 минути от завирането на водата.

Вадим бурканите и обръщаме с капачките надолу.

Лютивката със сурови чушлета е готова!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *