Site Overlay

Лятна пиперена манджа от Царева ливада – Рецепта

Начин на приготвяне:

Видях тази лятна пиперена манджа от Царева ливада в предаване на Звездев и ето я приготвена. Готви се бързо и е чудесна за обяд или вечеря.

В дълбок тиган се загрява олио.

Печени червени чушки от буркан се отцеждат, подсушават с кухненска хартия или кърпа и се нарязват на едро.

Запържват се за 4-5 минути, поръсват се с малко сол и черен пипер. Добавя се натрошено сирене, разбърква се за кратко и се сипват 2 с.л. брашно без връх.

Пиперената манджа се разбърква. Налива се прясно мляко – на 2-3 пъти, като бъркаме да се получи еднородна смес.

Икономичната манджа с чушки се готви до желаната гъстота, овкусява се на вкус и готово.

Сервираме лятната пиперена манджа, поръсена с нарязан магданоз, като си топваме залъче.

Добър апетит!

Забележка: Ако чушките са от магазина, си вземете тези, на които пише, че са без оцет.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *