Site Overlay

Лятна яхния с бамя по селски – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо си измих бамята, след това я почистих и я поръсих с малко сол, след което леко разбърках.

След това я поръсих със сол, за да не е после лигава, оставих на страна бамята.

В подходяща тенджера върху котлона загрях олиото на средна температура, като по това време измих и почистих зеленчуците.

Моркова нарязах на тънки колелца и пуснах в загрятото олио, след което разбърках.

След това си нарязах лука на дребно и го добавих към него. Разбърках около 3-4 минути и добавих доматения концентрат.

След това си добавих домата, като предварително го бях обелила и нарязала на малки кубчета.

И след това добавих и доматения сок.

След което намалих котлона и оставих да покъкри.

През това време си почистих чесъна и нарязах на колелца и пуснах в ястието, като добавих топла вода около 0.250 мл, захар и сол.

Докато селската яхния къкреше, си измих бамята и я сипах при другите продукти.

След това сипах още топла вода, колкото да покрие бамята яхния.

След като бамята и морковът поомекнаха, изключих котлона и добавих черния пипер.

Накрая ги поднесох с плочка сирене, и поръсих леко с магданоз.

И ето… имаме нашата вкусна лятна яхния с бамя по селски.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *