Site Overlay

Магарешко мляко – защо е толкова полезно?

В състава на магарешкото мляко има повече от триста полезни за човешкото тяло компоненти. Това мляко е богато на витамини, минерали, протеини и т.н.

Съдържащите се в него витамини са: А, В, В, В12, Е и D. Магарешкото мляко съдържа голям брой вещества, запазващи здравето на човека. Наличието на съединения, които подобряват разграждането на мастните молекули, спомага за усвояването на храната. Полезните вещества в магарешкото мляко са много повече от тези в други видове млека. То съдържа 60 пъти повече витамин C в сравнение с кравето мляко.

Магарешкото мляко е полезно за хора с чувствителна кожа, забавя процеса на стареене, повишава имунитета. Съдържащите се в него мастни киселини допринасят за развитието на мозъка и ретината и играят важна роля в превенцията на сърдечно-съдови заболявания и болест на Алцхаймер. Също така то помага на болните от астма, екзема, акне или псориазис.

Магарешкото мляко се използвало още в Древен Египет и в Древна Гърция. Това прясно мляко е най-близо до човешкото и дори е негов заместител, ако майката не може да кърми. То може да се пие и сурово, защото за разлика от кравето не съдържа бактерии.

Още в Древността, то е използвано като козметичен продукт. Качествата му се дължат на:

– млечната киселина – има върху кожата леко ексфолиращо действие, така че тя става мека и по-лека;

– липиди – подхранват и овлажняват кожата;

– протеини – подобрява еластичността на кожата.

Магарешко мляко се препоръчва и за:

– хора, страдащи от остеопороза;

– при лечение на белодробно заболяване, на горните дихателни пътища, включително хроничен. Магарешко мляко за кашлица, пневмония и т.н. е полезно, за да се улесни дишането;

– възстановяване или обостряне на хронични заболявания и наранявания;

– хора, които имат проблеми с храносмилането на мазнини;

– лечение на заболявания на стомашно-чревния тракт. В случай на проблеми с храносмилането, стомашни язви, пиенето на магарешко мляко помага за отстраняване на възникналите проблеми;

– поддържане на пациенти с рак по време на курса на химиотерапия.

Вижте още дали животинско или растително мляко е по-добро за здравето.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *