Site Overlay

Магданозени кюфтета с извара и оризово брашно – Рецепта

Начин на приготвяне:

Магданозът и копърът се почиства и измиват много добре. Нарязват се на дребно.

Поставят се в купа, в която ще се разбърква сместа.

Изварата се намачква с вилица до получаване на кремообразна смес.

Прибавя се към магданоза и копъра. Разбърква се много добре.

Яйцата се разбъркват на пяна със солта и зехтина и се прибавят към сместа. Разбърква се много добре.

Купата се поставя в наклон за 30 минути, за да отцеди водата.

След отцеждането с лъжица се оформят зеленчукови кюфтета, които се овалват в оризово брашно.

Поставят се върху хартия за печене в тава на дупки.

Кюфтета се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за 40 мин.

Сервират се с млечен чеснов сос или прясна салата.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *