Site Overlay

Макарони с бекон и сладко-кисел сос – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сварете макароните според указанието върху пакета.

Докато макароните се варят, си пригответе соса.

Загрейте олиото и в него запържете нарязания на кубчета бекон, докато придобие червеникав загар.

Обелете и рендосайте доматите, и ги прибавете към запържения бекон. Гответе около 10 минути, след което прибавете стафидите.

Подправете соса за пастата с риган, черен пипер, захар и сол на вкус. Разбъркайте добре и гответе още 5 минути.

Отцедете водата от сварената паста и ги разпределете в чинии, след което ги полейте с готовия сос.

Така приготвените макарони с бекон и сладко-кисел сос поръсете обилно с настърган кашкавал и поднесете, докато са топли.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *