Site Overlay

Малинови сърца за Свети Валентин – Рецепта

Начин на приготвяне:

Маслото се разбърква с жълтъка, солта и захарта. Добавят се смлените бадеми и брашното.

Омесва се тесто, прави се топка и се оставя на студено за един час.

Взима се по малко от тестото, разточва се и с помощта на формичка се режат сърца. Аз разточвах между два листа хартия за печене.

Не се изважда цялото тесто от хладилника, за да не се размекне /няма набухватели/.

Пече се 10-12 мин в затоплена на 200°C фурна /180°C въртящ се въздух/.

През това време се приготвя глазурата: смесват се пудрата захар с лимоновият сок.

Когато бисквитите изстинат, се мажат с конфитюр от малини и се слепват две по две.

Половината от повърхността на сърцата се намазва с бялата глазура.

Това, което остане от глазурата, се смесва с малинов конфитюр и се намазва другата част.

В средата на любимите слепени сладки може да се сложи един обелен бадем или да се поръси с филирани бадеми.

Прекрасна идея за изненада с тези малинови сърца за Свети Валентин!

Източник: Galia Manini – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *