Site Overlay

Малинов сладкиш с кокосов крем и бързо сладко – Рецепта

Начин на приготвяне:

За блата:

Сложете всички съставки, с изключение на малините, в купа и разбъркайте много добре, така че да получите гладка смес.

Добавете малините и разбъркайте внимателно, така че да се разпределят равномерно в сместа.

Изсипете сместа във форма с размери 20х20см, покрита с хартия за печене, и печете в предварително загрята на 170°С фурна за около 25-30 минутки или докато клечка за зъби, забита в средата, не излиза суха.

Оставете блата на решетка да изстива и междувременно пригответе крема и домашното сладко от малини, което става доста бързо.

Кокосовия крем:

Смесете кокосовата сметана със сиропа от агаве и оставете в хладилника

Малиновото сладко:

Без значение дали ползвате пресни или замразени малини, сложете ги в тиган на среден огън и ги намачкайте добре.

Дръжте ги не повече от 3-4 минути, така че да се стоплят и да си пуснат соса.

Добавете сиропа от агаве и разбъркайте.

Изсипете в купичка и добавете чиата

Разбъркайте и оставете в хладилника да се изстуди

Сглобяването:

След като блатът вече е изстинал, го преместете в подходяща чиния или поднос.

Изсипете изстудения кокосов крем отгоре и разпределете добре, а върху него – и изстиналото и сгъстено вече сладко.

Разрежете на квадратчета и съхранявайте малиновия сладкиш с кокосов крем и бързо сладко в хладилник.

Бележки:

* Кенчето кокосово мляко трябва да е добре охладено, също така не трябва да го друсате. От него вземете само по-твърдата част, която се е отделила на повърхността, без да ползвате водата, която остава на дъното, това е кокосовата сметана.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *