Site Overlay

Маринована тученица – Рецепта | Gotvach.bg

“Маринованата тученица – вкусотия и половина “

Начин на приготвяне:

Градината е пълна с тученица – вкусна и супер полезна за здравето, нищо че повечето я мислят за плевел. Нужна ни е една купа само връхчета или листенца тученица.

Измиват се добре и отцеждаме.

В касерола се смесва вода, оцет, сол и захар. Разбърква се маринатата с вилица, докато захарта и солта се разтопят.

Опитайте марината, при нужда добавете според вашия вкус каквото и липсва.Заливаме тученицата с марината и оставяме 20 минути да се маринова.

По същия начин може да се маринова и червен лук нарязан на полумесеци. Изцежда се и може да приготвите чудесна зеленчукова салата, включваща домати, краставица, маринована тученица и червен лук.

Овкусете с зехтин и част от марината. Поднесете с парчета домашно прясно сирене и стръкчета нарязан магданоз. Вкусно и здравословно! Добър апетит!

Маринованата тученица е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *