Site Overlay

Мариновани зеленчуци на фурна – Рецепта

“Страхотен начин за приготвяне на зеленчуци – хвърлете едно око “

Начин на приготвяне:

Зеленчуците се почистват и измиват. Мариноват се за около час в лимонов сок, бахар, дафинов лист, сол и малко вода.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в тенджера. Добавят се нарязаните на кубчета картофи и цвекло.

Добавете малко вода, за да не изгорят зеленчуците.

След това добавете нарязаните на кубчета тиквички, ситно нарязано червено зеле и райкин боб.

Ако водата изври, тогава добавете още малко.

След като заври зелето, добавете доматеното пюре или доматите.

Варете до омекване. След това прехвърлете съставките в тава и печете зеленчуците за около 30 мин.

Можете да добавите смес от италиански подправки към зеленчуците, това само ще направи вкуса на ястието още по-ароматен.

Приятен апетит! Маринованите зеленчуци на фурна са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *