Site Overlay

Мариновани люти чушки за бърза консумация – Рецепта

“Не губете време, а си хапнете от тези люти чушлета – ще останете очаровани”

Начин на приготвяне:

В кутия с капак налейте олиото, оцета и добавете захарта, солта нарязаните на ситно скилидки чесън и магданоз, настъргания на едро ренде морков.

Разбъркайте, за да се разтворят солта и захарта в маринатата.

Измийте и подсушете лютите чушлета. С нож цепнете връхчето на всяка чушка по дължината им.

В тиган налейте 2-3 с.л. олио и го поставете да се нагрее. Прибавете чушките и ги запържете за кратко при непрекъснато разбъркване, докато леко си променят цвета.

Поставете горещите чушки в кутията с маринатата, внимателно разбъркайте и затворете капака. След като се охладят, поставете маринованите люти чушки в хладилника на съхранение.

Безумно вкусни мариновани люти чушки за бърза консумация.

Опитвайте маринатата, преди да поставите пържените чушки, и ако е нужно, прибавете сол.

След една нощ престой маринованите чушки са готови за консумация.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *