Site Overlay

Мариновани печурки с бяло вино – Рецепта

Начин на приготвяне:

Почистете гъбите.

В дълбок съд смесете виното, оцета, олиото, солта и захарта.

Сложете маринатата да заври.

Добавете чесъна.

След като марината заври, потопете гъбите на порции за около 2-3 минути.

Готовите гъби подредете в стерилизирани бурканчета.

Оставете ги да се охладят.

Сложете подправки на вкус във всяко бурканче – зърна черен пипер, копър, дафинов лист.

Залейте с маринатата гъбите, затворете всяко бурканче с добре уплътнено капаче.

Заварете бурканчетата за 10 минути.

Съхранявайте в хладно помещение.

Приготвените мариновани гъби могат да се консумират и веднага след като се охладят, без да се стерилизират.

Маринованите гъби с бяло вино са уникално вкусни и страхотно мезе за студена бира или бяло вино!

Вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *