Site Overlay

Маринован лук с прясна мащерка – Рецепта

“Всяко ястие е много по-апетитно с него, така че ви даваме рецепта за маринования лук на драго сърце”

Начин на приготвяне:

От дадените количества излизат 3 бурканчета като на снимката.

Нарязвате лука на едри парчета, в случая моят е на четвъртини. Слагате малко в гевгир и пускате вряла вода върху него. По този начин изчезва натрапчивата миризма.

Държите под горещата течаща вода не повече от 1-2 мин. После го редите в буркани, като слагате и стрък мащерка.

Правите си маринатата, оставяте да поври малко и заливате бурканите.

Марината може да я промените според вкуса си.

Ако затворите бурканите сутринта и ги обръщате през 1 час, вечерта маринованият лук е готов за консумация.

Източник: Tina Malcheva – Българските ястия и рецепти

Маринованият лук с прясна мащерка е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *