Site Overlay

Маринован патладжан по гръцки – Рецепта

“Апетитният маринован патладжан по гръцка рецепта – за него питате, него получавате”

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички продукти за маринатата и кипнете на огъня за 2-3 минути, след това оставете да изстине.

2. Обелете патладжаните и отрежете краищата им. Направете на четвъртинки по дължина, а всяка четвърт част също срежете по още веднъж, за да се получат общо 8 парчета от всеки патладжан.

Посолете и оставете за 30 минути да отделят горчивия си сок.

3. Измийте хубаво обработените патладжани и стиснете, за да ги отцедите от водата, която са попили.

Може да ги приготвите изпържени в мазнина до златисто или да изпечете патладжаните във фурната, напръскани обилно със зехтин. В моя случай са печени.

Когато са готови, оставете ги да изстинат.

4. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки. Магданоза накълцайте – той може да се реди при мариноването или да се използва чак за поръаване при сервирането.

5. Подредете ред патладжани в удобен за вас съд, поръсете със чесъна и евентуално магданоз. Последвайте от следващ ред и така докато привършите продуктите. Накрая полейте отгоре маринатата и приберете в хладилник като затворите съда херметически.

6. След 5-6 часа или на следващия ден, патладжаните могат да се консумират, но най- вкусни стават след третия ден.

Когато ги извадите от маринатата и подредите в чиния, поръсете ги със зехтин и свеж магданоз и поднесете с чаша узо.

Добър апетит!

Маринованият патладжан по гръцки е чудно мезе!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *