Site Overlay

Маслена питка със семена – Рецепта

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря с малко топла вода и захарта.

Брашното се пресява и се прави кладенче. Изсипват се по средата яйцето, маята, солта, киселото мляко и олиото. Разбъркват се и се получава гладка каша. Постепенно се добавя водата и се замесва тесто.

Полученото тесто се поставя в купа и се изчаква да удвои обема си.

Когато е втасало, се разточва на набрашнена повърхност. Намазва се обилно с масло и се нарязва на ленти.

Завива се като руло и се поставя в съд с хартия за печене.

Изчаква се отново да удвои обема си.

Получената питка се намазва с разбития жълтък с олио и се поръсва със семена.

Пече се погачата на предварително загрята фурна на 180°C за 30-40 минути.

Получава се мека и вкусна маслена питка със семена!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *