Site Overlay

Масленица със сирене и магданоз – Рецепта

“Най-вкусната масленица, не защото си е наша, просто е прекрасна “

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята и захарта в леко затоплената вода. Разбъркайте и оставете да шупне.

2. Пресейте брашното в купа и направете кладенче, в което сипете киселото мляко, леко разбитите 2 яйца със солта, половината масло и мас, разтопени заедно, и шупналата мая.

3. Замесете тесто върху кухненския плот, като си добавяте брашно, докато спре да лепне и стане гладко и еластично. Докато измесвате, може да намазнявате и ръцете си, като ги потапяте в остатъка от мазнината. Това също ще предотврати лепненето и няма да прекалите с брашното, за да не стане тестото прекалено твърдо.

4. Приберете тестото в купата, покрийте с кърпа и оставете да втаса за 1 час.

5. Пригответе си плънката, като натрошите сиренето, накълцате магданоза и ги смесите. Към тях може да добавите и 1 белтък, който ще ви остане от жълтъка нужен за намазването накрая.

6. Разточете на правоъгълна кора тестото, намажете обилно с разтопено масло и мас, поръсете равномерно от плънката и сгънете. Леко разтеглете и отново мажете с мазнина, поръсвайте плънка и сгъвайте. Процедирайте така до привършване на плънката.

7. Сложете в намазнена тава масленицата, като леко подпъхнете навътре четвъритите краища, за да заоблите формата.

8. Оставете пухкавата питка да втаса отново за около час или докато хубаво бухне.

9. Намажете масленица със сирене и магданоз с разбит с малко вода и олио жълтък и печете в загрята на 190 градуса фурна 35 минути или до хубава златиста коричка.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *