Site Overlay

Маслени картофки, пълнени с печурки – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Картофите се варят във вода, в която сме сложили щипка сол. Може да бъдат по-твърди, но не и преварени.

2. През това време гъбите се почистват и се режат на четвъртини, после на филийки. Чесънът също се бели и реже на филийки.

3. В тиган със зехтин се сотират чесънът и гъбите.

4. Картофите се режат на две половини, а вътрешността им се издълбава.

5. Слага се при печурките и се смесва с маслото, черния пипер, солта, сметаната и лимоновия сок.

6. Картофените лодки се пълнят със сместа. Поръсват се с кашкавал.

7. Ароматните пълнени картофи се пекат на 200 градуса до златист загар.

Невероятно вкусни и лесни за приготвяне маслени картофки, пълнени с печурки!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *