Site Overlay

Маслен кекс с локум – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купа разбийте с миксер яйцата и захарта. Прибавете към тях разтопеното и охладено масло на тънка струя при непрекъснато бъркане.

Добавете киселото мляко и предварително смесените пресято брашно с бакпулвера, разбъркайте с шпатула до еднородна и гладка смес.

Сипете сместа в намаслена форма за кекс и я заравнете. Нарежете локума на по-малки парчета и ги забодете в сместа.

Поставете формата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете кекса за около 40 минути, да суха клечка.

Много мек и сочен кекс с локум!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *