Site Overlay

Маслен сладкиш с лимоново-лавандулов крем – Рецепта

“Разкош, който ще надмине всичките ви очаквания – маслен сладкиш с невероятен крем “

Начин на приготвяне:

Омекналото краве масло разбийте с миксер до побеляване.

Прибавете едно след друго яйцата, все така разбивайки с миксера. Излейте прясното мляко и ароматизирайте с настъргана лимонова кора.

В купа пресейте брашното с щипка сол и бакпулвера. Добавете го на порции в течната смес.

За тази рецепта ви трябва тавичка с повдигнато дъно (виж снимката). Намажете с олио и набрашнете тавичка 28 см.

Изсипете сместа, изпечете сладкиша на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 15-20 мин. Охладете готовия сладкиш на решетка.

Направете си крема. Излейте прясното мляко в малка тенджерка. Добавете захарта, лавандулата и щипка настъргана лимонова кора. Кипнете и отстранете съда от котлона. Извадете лавандуловите цветчета.

Разбийте в купичка жълтъците с нишестето и ги излейте в прясното мляко. Върнете съда на котлона, бъркайте докато кремът се сгъсти.

Полейте дъното на изпечения блат с няколко супени лъжици прясно мляко. Изсипете крема и подравнете. Посипете с кафява захар и карамелизирайте с горелка. Това последното по желание.

Да ви е сладко! Масленият сладкиш с лимоново-лавандулов крем е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *