Site Overlay

Маслен тиквен пай – Рецепта

Начин на приготвяне:

Смесете в купа маслото с крема сиренето. Чукнете яйцето и прибавете брашното и пудрата захар.

Добавете ванилията и бакпулвера.

Омесете меко тесто и го сложете в хладилник за около 30 минути.

Настържете тиквата на едро ренде.

Задушете я в олиото, докато омекне, прибавете захарта и канелата.

Готовата плънка охладете.

Разточете тестото на равномерна кора.

Сложете го в тава с къдрави стени, повдигнете крайчетата на тестото за пай и облепете стените.

Надупчете основата с помощта на вилица на няколко места.

Изпечете в загрята фурна на 200 градуса до леко порозовяване на тестото.

Извадете тавата от фурната и равномерно разстелете плънката.

Допечете тиквения пай още 2-3 минути.

Готовият маслен тиквен пай охладете и нарежете преди поднасяне.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *