Site Overlay

Маслинови рогчета – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Започваме с плънката, като смесим всички продукти в купа, разбъркваме и оставяме на страна.

В дълбока купа си пресяваме брашното заедно със бакпулвера и си правим кладенче.

Добавяме маслиновото олио, портокаловия сок и водата, като с помощта на дървена лъжица разбъркваме.

Когато стане сместа гъста започваме с ръце до получаването на гладко тесто.

Това тесто разделяме на 16 еднакви парчета. Всяко парче разточваме на кръг.

В единия край на разточеното парче тесто поставяме от плънката, след което навиваме на руло. Крайчетата прищипваме, така че плънката да може да се запечата.

В тавичка постлана с хартия за печене поставяме оформените рогчета като нареждаме на разстояние едно от друго.

Намазваме рогчетата със смес от белтък и малко вода и поставяме в печката да се пекат.

Маслиновите рогчета са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *