Site Overlay

Масло с пикантни билки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Избраното краве масло (най-добре да е домашно) се оставя да омекне на стайна температура. Пресните подправки се измиват хубаво и нарязват на много ситно.

За целта може да се използва и блендер, а изборът на подправки може да е различен (босилек, розмарин, мащерка).

Към нарязаните подправки се прибавя счуканият чесън, малко сол. Омекналото домашно краве масло се слага при подправките и се разбърква енергично с вилица.

Слага се върху алуминиево фолио и завива стегнато, като бонбон. Съхранява се във фризер.

Масло с пикантни билки може да се използва за овкусяване на ястия, картофени пюрета или намазано върху препечена филийка и сандвичи по избор.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *