Site Overlay

Мега-гига толумбичка – Рецепта | Gotvach.bg

“Ето това е супер толумбичка, която всеки би гледал с изплезен език”

Начин на приготвяне:

Сложете в касерола водата, захарта, солта и кравето масло. Изчакайте да заври и махнете от котлона.

Добавете брашното и с помощта на дървена лъжiца разбъркайте до еднородно лепкаво тесто.

Сложете гриса и нишестето. Отново разбъркайте. Добавете яйцата едно по едно до пълното им усвояване. Напълнете шприц или пош с накрайник.

Загрейте дълбок тиган с мазнина.

Шприцовайте толумбучката, като започнете от средата и обиколите на спирала целия тиган.

Изпържете в маслената баня до златисто от двете страни на средна степен. Извадете и заделете.

В друга касерола сложете водата, захарта и лимоновия сок. Изчакайте да заври и махнете от котлона.

Оставете да изстине и потопете мега-гига толумбичката за няколко минути.

Извадете в подходяща чиния и сервирайте.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *