Site Overlay

Меденки без глутен – Рецепта

“0 процента глутен и 100 процента невероятен вкус – безглутеновите меденки са просто супер и за гости, и за близки”

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и пудрата захар. Добавяме меда, канелата, карамфила, кардамона, бакпулвера и шарлана.

Разбъркваме и постепенно добавяме брашното.

Омесваме меко лепкаво тесто. От него откъсваме по малко и оформяме топчета.

Подреждаме ги в тава, която предварително сме покрили с хартия за печене.

Печем меденките на 180 градуса около 10 минути до леко златисто.

Изваждаме меденките и ги оставяме да изстинат напълно.

В купичка смесваме шипковия мармалад, маслото и пудрата захар.

С тази смес слепваме меденките две по две и ги подреждаме в чиния.

Увиваме ги плътно с прозрачно фолио и ги оставяме меденките без глутен да престоят до другия ден, защото стават по-вкусни.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *