Site Overlay

Меденки без захар – Рецепта

Начин на приготвяне:

В касерола смесете жълтъците и пчелния мед.

След това добавете маслото и сложете касеролата на котлона на среден огън.

Разбърквайте непрекъснато, докато маслото се разтопи и се смесят съставките, но да не завира сместа.

Когато маслото се е напълно разтворило, издърпайте от котлона, добавете есенцията ванилия, содата и бакпулвера. Бъркайте добре до получаване на пухкава консистенция. Оставете го да се охлади леко.

През това време вземете купа и с помощта на сито пресейте брашното.

След това изсипете сместа от касеролата към брашното. Разбъркайте добре с лъжица, а след това с ръцете омесете меко тесто.

Завийте тестото и го приберете в хладилника за час, за да стегне.

Включете си фурната да загрява на 180 градуса. След което извадете купата с тестото от хладилника.

Върху плота или кухненската маса разточете тестото. Вземете формички и изрежете фигурки от тестото.

Застелете хартия за печене в голяма тава и наредете приготвените меденки. Оставяйте разстояние между тях.

Останалото тесто разточете отново и пак изрежете формички, докато не свърши.

Печете във вече загрятата фурна за 8-10 минути. След това ги извадете от тавата медените сладки и ги наредете върху решетка, докато изстинат.

Вашите меденки без захар са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *