Site Overlay

Меденки с брашно от елда – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцето със захарта и меда докато се образуват мехурчета на повърхността.

2. Налейте олиото и разбъркайте, а след това сипете брашното от елда и ванилията и омесете гладко медено тесто.

Ако ви лепне и е рядко си поръсете още брашно.

3. Разточете на кора с дебелина около 4-5 мм. За да ви е по-лесно, направете го върху пласт хартия за печене.

Изрежете сладките с кръгла формичка или друга по ваш избор.

4. Подреждайте меденките в тава, покрита с друг пласт хартия за печене, и в центъра им бодвайте по един цял или половинка фъстък.

5. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 10-12 минути или докато придобият лек загар и започнат да ухаят приятно.

От тези продукти ще получите 2 тави с меденки.

Една идея по-здравословни, без глутен и много вкусни.

Поради липсата на глутен, меденките не бухват и ако се препекат повече стават твърдички, затова след като изстинат ги съхранявайте в добре затворен съд.

Не са прекалено сладки, а с доста умерена сладост, но ако желаете може да си добавите още мед в тестото.

Меденките с брашно от елда са чудни.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *