Site Overlay

Медено тесто – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта до получаване на пухкава пяна. Към тях добавете олиото на тънка струйка.

Добавете меда и отново разбийте с помощта на миксер или бъркалка.

В отделна купа смесете брашното (500 г), содата и канелата. Смесете ги добре.

Започнете да добавяте от сухите продукти към яйчената смес. Добавяйте на етапи по лъжица и разбъркайте.

Получава се меко на допир тесто, което не бива да залепва по пръстите ви.

Ако е така, значи се нуждае от още малко брашно.

Меденото тесто може да използвате веднага или да приберете в хладилника и да приготвите меденки в рамките на няколко дни.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *