Site Overlay

Мезе от бързи скариди на грил тиган – Рецепта

“Апетитно мезе от скариди на грил тиган, които няма да ви карат да чакате за наздравица, защото се приготвят много бързо”

Начин на приготвяне:

Намазнете хубаво грил тигана със зехтин и загрейте на силен огън.

Поръсете с едрата сол и сложете скаридите, оставяйки разстояние между тях.

Поставете ги чак когато тиганът е добре загрят и никога преди това.

Печете, докато отдолу станат оранжеви и веднага обърнете и от другата страна за кратко.

Нужни са не повече от минута от всяка страна, за да се изпекат, но да останат крехки и нежни.

При по-дълго печене скаридите се изсушават и губят вкуса си. Затова и е добре да слагате по по-малко в тигана, за да не спада температурата му, което отново би ги пресушило.

Повторете това и с останалите скариди.

Поднесете печените скариди на момента, докато са топли и по желание гарнирайте с лимон.

Това е много бърз и лесен начин да поднесете изискано мезе на вашата трапеза, с натуралния вкус на морските дарове, без да се засенчва от други съставки или подправки.

Насладете се на морския вкус с чаша студено бяло вино.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *