Site Overlay

Мекички меденки – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

В касерола сложете яйцето, захарта и меда. След това маслото, разбъркайте и сложете на котлона. Разбърквайте непрестанно, докато се смесят съставките, но без да завира.

След това махнете от котлона и сложете ванилия, сода и бакпулвер. Разбъркайте добре до пухкава смес. Дайте малко време, докато се охлади.

След което взимате друг съд и пресявате брашното в него.

Добавете маслената смес към брашното и разбъркайте до меко тесто.

Завийте тестото и го сложете в хладилника, за да се стегне за един два часа.

След това си включвате фурната на 180 градуса, изваждате купата от хладилника и го разточвате.

Взимате си формичките (за сладки, бисквити, меденки, курабийки), а ако нямате такива, вземете една чаша. Изрязвате формички от вече разточеното тесто, след което ги слагате върху пекарската хартия в тавичката за печене.

Останалите ви изрезки разточете отново и изрежете фигурки пак.

Печете вашите мекички меденки за 10 минути.

лед това ги извадете и сложете върху решетка, за да изстинат.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *