Site Overlay

Меки кифлички с мармалад – Рецепта

Начин на приготвяне:

Меки кифлички с мармалад, с които бързо ще заменят сладките за кафе.

Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче в него. Разтопете кравето масло, а маята разтворете в прясното мляко. Сложете в брашното всички продукти и замесете меко тесто.

Тестото завийте в памучна кърпа и оставете на топло. Трябва да утрои обема си. Разделете на топки от по 100 г. може да ползвате кухненски кантар и така да измерите с точност.

С помощта на точилка разточете всяко топче на елипса. В едната част сложете мармалад и завийте на руло. Застелете си тавичка с хартия за печене. Подредете приготвените кифлички в нея.

Оставете повторно да втасат мармаладените кифлички. Намажете с разбития жълтък, олио и прясно мляко. Печете в предварително загрята фурна на 170-180 градуса до готовност. Извадете, оставете леко да се охладят и сервирайте веднага пухкавите кифлички.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *