Site Overlay

Меки меденки – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Разбиват се яйцата и захарта, добавяме олио, меда, канелата и ванилия. Содата се гаси в отделна чаша с оцет и ги добавяме към горната смес.

Добавяме постепенно брашното и омесваме да се получи леко лепкаво тесто. Не слагайте повече от 500 г брашно, защото ще станат твърди меденки.

Измиваме си ръцете, след това ги намазваме с олио. Започваме да оформяме топчета или разточваме тестото и го изряваме с формички. Нареждаме в тава с хартия за печене като имат разстояние между тях, защото ще се надуят.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.

Изчакваме 10 минути да изстинат и украсяваме меденките по наше желание.

Меките меденки са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *