Site Overlay

Меки сладки за постите – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сипете в малка тенджерка олиото, водата и захарта. Кипнете на слаб огън и щом сместа заври, сипете на един път предварително пресятото брашно.

Бъркайте до получаването на гладко тесто, отделящо се лесно от стените на съда.

Щом тестото се охлади, оформете топчета с желаната от вас големина. Все пак е хубаво да са малко по-големи от орех, тъй като няма да бухнат много.

Леко потопете сладките в пудра захар, която ще се разтопи при печенето.

Печете сладките в загрята на 200 градуса фурна за 5 минути, след това намалете на 160 за 10-тина минути.

Меките сладки за постите са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *