Site Overlay

Меки соленки с чубрица – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата, киселото мляко, солта и содата.

Добавяме маслото и натрошаваме сиренето.

Започваме да добавяме поетапно брашното, докато получим меко тесто за соленки.

Оставяме тестото за соленките да почине 5-10 минути. След това разточваме тестото като дебелината му трябва да бъде 5-6 мм. И изрязваме в желаната форма.

В купичка сме разбили един жълтък с който намазваме изрязаните соленки, поръсваме с чубрица.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути.

Трябва да получат златист загар.

Меки соленки с чубрица са подходящи за снакс или за закуска.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *