Site Overlay

Мексиканско бурито с ориз и авокадо – Рецепта

Начин на приготвяне:

Обелете лука и моркова. Лука наситнете, а моркова настържете.

В малка касерола задушете в малко олио. Добавете ориза, запържете леко и добавете три чаши вода. Овкусете със сол и черен пипер.

Гответе до готовност.

Обелете авокадото, махнете костилката, издълбайте го с лъжица в чиния и след това го намачкайте с вилица.

Овкусете го с малко сол и сока от половината лайм.

Извадете доматите от консерва в купа и ги овкусете със сол, малко олио и добавете половината наситнен зелен лук.

В чиния поставете бурито питка, поставете 1 супена лъжица ориз, разстелете хубаво. Отгоре поставете авокадото, след това от доматената салца. Завършете с червения боб.

Отгоре поръсете с наситнен магданоз и останалия зелен лук.

Другата част от лайма изтискайте върху плънката и прегънете питката от двете страни, за да се получи руло.

Отстрани може да поръсите още магданоз и зелен лук.

Така процедирайте и с другата буритос.

Да ви е сладко с тези мексиканско бурито с ориз и авокадо!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *