Site Overlay

Мераклийски ребърца на барбекю – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сочните ребърца са идеалното ястие за ядене с пръсти – просто бъдете подготвени с количеството на салфетките, че ще ви трябват доста.

Нарязваме телешките ребра на малки порции ребърца, за да са по-лесни за ядене. Слагаме ребърцата в тенджера с вода и ги пускаме да се варят. След като поврят около 5 минути, ги вадим и изцеждаме водата.

Миксираме в голяма купа доматения сос, уорчестър соса, кафявата захар, червения пипер, чилито и намачканата скилидка чесън. Размесваме сместа добре. Добавяме ребърцата в този сос, покриваме купата с капак и оставяме да се мариноват в хладилника за няколко часа или за цялата нощ. Подготвяме и загряваме барбекюто 1 час преди да почнем печенето.

Намазваме скарата с малко мазнина и печем готовите свински или телешки ребърца за около 10-15 минути, като ги намазваме хубаво с марината. Когато преценим, че са готови, придобили са хубав кафяв цвят, ги махаме от барбекюто.

Вече можем да сервираме нашите супер вкусни мераклийски ребърца на барбекю с добавка от зеленчуци на скара или с грилован пресен ананас.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *