Site Overlay

Мераклийски сач със свинско, пилешко и зеленчуци – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сачът се поставя на котлона, който се загрява постепенно. Намазваме го с мазнина.

След като загрее, поставяме свинското месо предварително нарязано на кубчета и измито.

Докато месото се готви, си нарязваме пилешкото филе и зеленчуците. Морковът и лукът на кръгчета, патладжанът и тиквичките на жулиени, чушките на по-едро.

След като стане месото, го вадим от сача в купа.

Слагаме пилешкото филе да се сготви. Докато обработваме месата, слагаме единствено малко соев сос. След като стане и пилешкото филе готово, го слагаме при свинското в купата.

Задушаваме в сача лука и гъбите с масло, затваряме за малко с капака. Постепенно прибавяме другите зеленчуци и подправките с още малко соев сос. Оставяме да се задушат зеленчуците за 20-30 минути.

Прибавяме месата към зеленчуците. Оставяме още малко да се задушат с месото до готовност.

Махаме сача от котлона и го слагаме на стойката върху камината.

Бон Апети!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *