Site Overlay

Мераклийско Руло – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Разтворете кубчето пилешки бульон в 1 чаша топла преварена вода и в него натопете хляба.

Настъргания морков, нарязания на тънки кръгчета праз и счукания чесън поставете в тенджера и залейте с две супени лъжици вода. Задушете, докато водата се изпари.

Добавете 20 г краве масло и продължете да задушавате под капак на много слаб огън още 10 минути. Посолете, поръсете с черния пипер.

Смелете свинското и телешкото месо и направете кайма, като добавите хляба, яйцата, чубрицата и коняка. Посолете, поръсете с черния пипер и омесете каймата добре.

Намажете формата за кейк с краве масло. Нарежете на тънки филийки пушените гърди и с половината постелете формата. Отгоре изсипете 2/3 от каймата.

Направете в средата вдлъбнатина и я напълнете със зеленчуците. Покрийте с останалата кайма и загладете повърхността.

Отгоре наредете останалите пушени гърди.

Поставете формата с месното руло във фурната за 30 минути. Поръсете с бяло вино, покрийте с фолио и печете още 15 минутки.

Извадете рулото с кайма в подходяща чиния.

Поръсете със ситно нарязан магданоз.

Мераклийското Руло се сервира се топло с доматен сос или студено с подходяща салата.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *