Site Overlay

Миди по гръцки със сос скордаля – Рецепта

“В сезона на мидите си хапваме миди по гръцки, а вие “

Начин на приготвяне:

Вземете тиган с незалепващо покритие и го сложете на котлона на средна степен. Сложете маслото и изчистените миди в него. Овкусете със сол. Гответе ги до готовност, като често разбърквайте.

Започнете да приготвяте соса Скордаля. Запържете до златисто натрошения хляб в мазнината от мидите.

Накиснете го за минута две и го отцедете.

С помощта на хаванче счукайте чесъна и солта и ги добавете към отцедения хляб. Разбъркайте добре.

След това добавете зехтина и лимоновия сок, разбъркайте.

С помощта на миксер разбийте до получаване на гладка кремообразна текстура. След което добавете смлените орехови ядки.

Мидите по гръцки със сос скордаля са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *