Site Overlay

Миди с крем фрикасе – Рецепта

“Не си представяхме миди с крем фрикасе – оказа се невероятно удоволствие “

Начин на приготвяне:

Тази рецепта за миди със сметана може да се приготви и без алкохол – просто заменете виното с бульон от зеленчуци.

Рецептата е лесна, за тези, които следят моите рецепти, знаете, че обичам мидите (и морски дарове) и можете да намерите рецепти за любителите на морски дарове.

Мидите са богати на протеини и са сред храните, богати на калций, желязо и магнезий и са лесни за приготвяне, просто добавете малко билки, кокосово мляко (когато искате да замените сметаната ) или чесън, за да направите добро празнично ястие.

Сосът е ароматизиран с мащерка, магданоз, чесън и малко лук, но можете да добавите стрък целина, за да го направите още по-добър.

Как да почистите мидите: Важно е да почистите мидите добре преди да ги консумирате, просто ги потопете в купа със студена подсолена вода. Отстранете мидите с отворени черупки.

Остържете мидите, за да ги почистите от всякакви примеси и отново изплакнете.

Ако имате замразени, гответе директно с виното и сметаната без да ги размразявате предварително!

В тенджера или дълбок тиган разтопете маслото.

Добавете чесъна и лука или шалот. Сотирайте, докато лукът е полупрозрачен, без да се зачервява.

Добавете мащерката. Овкусете леко със сол и щедро с черен пипер.

Добавете мидите, увеличете топлината и покрийте. Оставете на котлона за 5 минути, като разклащате постоянно.

Извадете неотворените миди и ги изхвърлете.

Филтрирайте сока по желание.

Добавете лимоновия сок, жълтъците, нарязания магданоз и сметаната. Едно средно по големина доматче също може да добавите за още по-свеж вкус по желание!

Сложете отново на котлона на слаб огън, да се сгъсти кремът фрикасе.

Върнете мидите в соса, поръсете с нарязан магданоз.

Невероятно вкусен е този крем, променя класиката и е невероятен. Отзивите бяха отлични ! Насладете се с мидите с крем фрикасе, можете да замените сметаната с кокосово мляко, добавете по желание шепа скариди.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *