Site Overlay

Миди с ориз по каварненски – Рецепта

“Миди с ориз по каварненски има за всички, заповядайте “

Начин на приготвяне:

С помощта на малко ножче или друг удобен за вас уред почистете мидените черупки. Измийте ги добре под течаща вода.

Сложете ги в голяма тенджера с подсолена вода.

Варете мидите за около 10-15 мин.

Обелете и нарежете на ситно лука. Запържете го в сгорещено олио до омекването му.

Добавете нарязаната на ситно целина и предварително измит ориз.

Запържете за кратко и долейте с бульона от сварените миди.

Подправете със сол и черен пипер на Вкус.

Върнете към ориза и мидите.

Гответе мидите с ориз на среден огън до готовност на ориза.

Преди сервиране поръсете със сока на един лимон.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *