Site Overlay

Мини пайчета с броколи във форми за мъфини – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Намажете с краве масло 12 капсули за мъфини от по-твърд материал или силикон. Може и от обикновените хартиени, но при тях има риск солените пайове да залепнат по-упорито, което при всички положения не е фатално. Подредете капсулите във вдлъбнати форми за мъфини.

2. Накълцайте лука и моркова и ги задушете за 4 минути в зехтина. На съседния котлон бланширайте във вряща вода розичките от броколи за 5 минути, а след това хубаво ги отцедете.

3. Когато лукът и морковът омекнат, сложете бекона, нарязан на кубчета. Запържете за 3-4 минути всичко и дръпнете от огъня, за да поизстине леко.

През това време включете фурната да загрява до 180 градуса.

4. Разбийте яйцата с щипка сол и черен пипер. Към тях налейте сметаната и разбъркайте. По желание може да добавите и около 40-50 грама настърган кашкавал.

Сипете тази смес при зеленчуците и бекона и и хубаво разбъркайте.

5. Във всяка капсула за мъфин сложете по една розичка броколи и отгоре залейте с приготвената смес, без да пълните съвсем до горе.

Ако ви остане смес, сложете още формички и я налейте в тях. Моите например излизат 16 броя, но предполагам, защото са с по-малък от стандартния размер.

6. Печете мини пайовете в загрятата фурна 20-25 минути.

Поднесете топли или студени за хапване по всяко време. Мини пайчетата с броколи във форми за мъфини са много подходящи за пикник или като закуска за работа.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *