Site Overlay

Мини тутманичета с кори за баница – Рецепта

Начин на приготвяне:

Интересна и лесна за изпълнение идея за мини тутманичета с кори за баница!

С помощта на кухненска ножица нарязваме фините кори на малки квадратчета (1-2 см). С пръсти разделяме парченцата, за да не са слепени.

В отделен съд разбъркваме млечната смес, като започваме първо с яйцата, към които прибавяме киселото мляко, содата за хляб, натрошеното краве сирене и хималайската фина сол.

Докато продължително разбъркваме, за да се смесят добре съставките, постепенно добавяме парченцата кори за баница. И така, докато сместа усвои цялото количество кори.

Намазваме кръглите формички за мъфини (кексчета) с шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) и поръсваме символично с малко типово брашно.

Разпределяме сместа за тутманичетата поравно в 12-те формички.

Поръсваме ги отгоре със сусам, маково семе и чубрица (или готварска мащерка).

Печем баничките във форма за мъфини на 180 градуса за около 25-30 минути, до златист цвят.

Поднасяме солените мъфини още топли. Подходяща комбинация са със свежа млечна салата, която да подчертае чудния им вкус!

Невероятни мини тутманичета – пухкави и ароматни!

Чудно Вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *