Site Overlay

Много бухнал тутманик – Рецепта

Начин на приготвяне:

В затопленото мляко се прибавя захарта, маята и 4 с.л. от брашното до получаването на кашичка.

Оставяме на топло да ферментира за около 15 минути.

Към вече ферментиралата кашичка добавяме водата, киселото мляко, олиото и пресятото брашно със солта.

Замесваме еластично тесто с част от разтопеното масло. Оставяме тестото да втаса за около час.

Разделя се на 3 топки с ръце се оформят правоъгълници, които намазваме с останалото масло, разпределяме плънката и навиваме на рула.

Рулата се нареждат в тава във формата на спирала.

Намазваме тутманика с разбит жълтък с малко олио.

Оставяме тестото отново да втаса и печем много бухналия тутманик във фурната на 170 градуса с вентилатор за около 40 минути.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *